Kraamzorg

Wat is kraamzorg eigenlijk? Wat kun je verwachten van een kraamverzorgende?

Kraamzorg houdt in, het ondersteunen bij de verzorging van moeder, kind en het gezin. Zodat jullie in alle rust kunnen genieten, van een van de belangrijkste momenten van je leven. Graag maak ik van jullie kraamtijd iets bijzonders. En daarom is in de meeste gevallen alles (in overleg) mogelijk. Zolang alles goed gaat, met moeder en kind!

  • Ik assisteer de verloskundige bij partus assistentie thuis: mochten jullie thuis bevallen ben ik daar als kraamverzorgende ook bij. Als jullie een beval plan hebben, zal ik deze (samen met jullie) doornemen. Ook kunnen we het vooraf (tijdens de intake) hebben over jullie wensen en verwachtingen hierbij.
  • ik assisteer de verloskundige bij partus assistentie poliklinisch in het ziekenhuis: Kiezen jullie er voor om in het ziekenhuis te bevallen, zonder medische indicatie, ben ik daar als kraamverzorgende ook bij.
  • Verzorging van moeder: ondersteuning met douchen (zo nodig), controles zoals: temperatuur, pols, baarmoeder stand, vloeien, controleren van eventuele hechtingen, algemene observatie, hulp bij borstvoeding/ flesvoeding. Informeren naar de nachtrust en vermoeidheid. Rust na de bevalling vind ik erg belangrijk. En zal hier ook zeker voor zorgen!
  • Verzorging van de baby: dagelijkse controles zoals: temperatuur, kleur van de baby, plast en poept de baby voldoende, ademhaling, motoriek, gewicht, huid, navel verzorging, lichamelijke verzorging. (Wassen, badje, douchen), gedrag van de baby.
    Ook hierbij vind ik rust en regelmaat erg belangrijk.
  • Verzorging van het gezin: ook de kersverse vader wordt niet vergeten, + de eventuele andere kindjes in het gezin.
  • Voorlichting geven: ik zal jullie vragen beantwoorden en dagelijks een aantal punten met voorlichting met jullie bespreken.
  • Huishoudelijke taken: denk hierbij bijvoorbeeld aan de was, stofzuigen, opruimen, bedden verschonen, badkamer/wc. Dit doen we dagelijks in verband met hygiëne.
  • Extra huishoudelijke taken: dit gaat in overleg en zijn afhankelijk van de beschikbare tijd. (Voor)bereiden warme maaltijd, schoonhouden overige kamers, gastvrouw zijn van de visite, boodschappen doen, andere aanwezige kinderen naar school brengen/halen.

Heb je vragen? Of wil je meer weten over wat voor jou belangrijk is, en er niet tussen staat? Neem dan contact op door middel van het contact formulier, bellen, mailen of appen. Dan zal ik jullie vraag beantwoorden.